Parhaat tekniikka-aiheiset blogit

Parhaat tekniikka-aiheiset blogit listattu

Tekniikkablogien parhaimmistoon kuuluvat Mashable, Gizmode, GigaOm ja CNET. Lue lisää parhaat tekniikka-aiheiset blogit tältää.

Tekniikka kehittyy nopeasti, ja sen perässä on vaikea pysyä, vaikka olisi varsinainen teknologiaguru. Tekniikkaan liittyvät blogit antavat erinomaisen mahdollisuuden saada tietoa aiheeseen liittyen. Blogeista on helppo tarkistaa viimeisimmät suuntaukset ja uutuudet, ja niitä riittää kaikenlaisille lukijoille. Kuluttajat seuraavat artikkeleita ostotarkoituksissa, alan ammattilaiset hakevat tarvitsemaansa yksityiskohtaista tietoa ja harrastajat ovat kiinnostuneita aiheesta omasta näkökulmastaan. Kaikille riittää vaihtoehtoja, ja erityisesti englanninkielistä tarjontaa löytyy runsaasti.

Tähän listaan olemme valinneet neljä maailmanlaajuisesti suosituimpiin kuuluvaa tekniikkablogia. Blogeja on tietenkin hyvin vaikea laittaa paremmuusjärjestykseen, sillä kaikilla lukijoilla on omat mieltymyksensä. Mashable, Gizmode, GigaOm ja CNET ovat kaikki nauttineet miljoonien lukijoiden suosiosta jo pidempään, ja niillä alkaa olla vankkumaton lukijakunta. Listassa oleville blogeille yhteistä on englanninkielisyys. Osalla tosin on tuotantoa myös muillakin kielillä. Tutustu listaamme ja valitse oma suosikkisi.

Mashable

Mashable sisältää tietoa moneen mielenkiintoiseen teemaan liittyen. Tekniikan lisäksi aiheita ovat mm. politiikka, elokuvat, talous ja matkailu. Kyseessä onkin erinomainen sivusto jokapäiväiseen lukemiseen, ja tekniikan ystävät löytävät aiheen tiimoilta omanlaisensa näkökulman ja ainutlaatuisia artikkeleita. Mashable-blogin parissa saa helposti vierähtämään tunnin jos toisenkin. Laadukkaasti toteutetut tekstit kertovat tekniikasta mielenkiintoisella tavalla sellaisillekin lukijoille, jotka eivät ole tietoisesti sen parissa tekemisissä päivittäin.Parhaat tekniikka-aiheiset blogit

New Yorkissa pääpaikkaansa pitävä blogi perustettiin alun perin skotlantilaisen Pete Cashmoren toimesta vuonna 2005, ja sen ympärille kasvoi kokonainen viihdeyritys. Kansainvälistä mielenkiintoa herättänyt blogi myytiin vuonna 2017 50 miljoonalla dollarilla Ziff Davisille. Kauppojen jälkeen suosio lähti laskuun, mutta lukijoiden määrä on edelleen miljoonaluokkaa. Laadukkaat ja monipuoliset artikkelit jaksavat kiinnostaa, ja mikäli tarjonnan taso pysyy samana, lukijoita riittää varmasti jatkossakin. Mashable kuuluu ehdottomasti tälle listalle.

Gizmodo

Vuonna 2002 Nick Denton perusti Gizmodo-blogin, joka on alusta asti ollut Gawker Media Networkin omistuksessa. Yrityksen pääkonttori sijaitsee New Yorkissa Yhdysvalloissa, ja toimitusjohtaja on Raju Narisetti. Blogi sisältää artikkeleita liittyen designiin, teknologiaan, tieteeseen ja scifiin. Lisäksi teksteissä käsitellään myös poliittisia aiheita. Kyseessä onkin kokonaisvaltainen tietopaketti, joka kuitenkin keskittyy tekniikkaan liittyviin aiheisiin. Sivustolla on paljon sisältöä, joten luettavaa riittää reilusti päivittäin.

Gizmodon parasta antia ovat sen nuorekas olemus, hauskat kommentoinnit toimittajien puolelta ja laadukkaat videot sekä arvostelut. Erittäin suosittu sivusto toimii Kinja-alustalla. Blogi on poikinut myös alasivuston nimeltään iO9, joka keskittyy pelkästään tieteeseen ja scifiin liittyviin aiheisiin. Sloganinsa mukaan Gizmodo tulee keskuuteemme tulevaisuudesta, ja sitä onkin uskominen, sillä sivustolta löytää aina viimeisimmät uutiset tulevaisuudenkin teknologiaan liittyen. Gizmodon selkeys ja moderni tyylikkyys ovat suosion salaisuuksia.

GigaOm

GigaOm-sivustolla on peräti 6,5 miljoonaa uniikkia vierailijaa kuukausittain. Mobiililaitteilla sivustolla vierailee kuukaudessa 2 miljoonaa lukijaa. Kyse on siis maailmanlaajuisesti merkittävästä online-palveluntarjoajasta. GigaOm keskittyy tuottamaan tietoa viimeisimmistä uutisista ja talousaiheista, jotka liittyvät tällä vuosisadalla vaikuttavaan teknologiaan. Esimerkkiaiheina mainittakoot Cloud, Data, Mobile, Work Future ja Internet of Things. Yrityksen avaintehtäviin kuuluvat teknologiatutkimus ja analysointi. Blogi on suunnattu erityisesti teknologian tai sen parissa toimiville ammattilaisille.

Alun perin Om Malik perusti GigaOm-blogin ympärille yrityksen vuonna 2006, mutta hän oli kirjoittanut sitä jo aikaisemminkin. Yrityksen perustettuaan Om Malik alkoi panostaa siihen täysillä ja jättäytyi pois muista tehtävistä. Vuonna 2015 blogi myytiin Knowingly-korporaatiolle sen ollessa jo lähes sulkemispisteessä. Blogiin alettiin jälleen tuottaa säännöllistä sisältöä uuden omistajan voimin. Yrityksen pääpaikka sijaitsee tällä hetkellä San Franciscossa. Blogilla on selvästi kysyntää, mistä todisteena sivuston suuret kävijämäärät.

CNET

CNET on yksi maailman parhaista kuluttajalle suunnatuista tekniikkablogeista. Aiheet ovat aina askeleen edellä aikaansa, ja artikkeleista voikin lukea tietoja aivan uskomattomista tuotteista. Sivusto sisältää puolueettomia tuotearvosteluita, uutisia ja videoita. Tekniikan lisäksi aiheet voivat vaihdella tieteestä urheiluun. Monipuolinen lukupaketti kannattaa tarkistaa erityisesti ennen seuraavaa teknologiahankintaa. Suosittu sivusto perustettiin alun perin vuonna 1994 Halsey Minorin ja Shelby Bonnien toimesta, mutta sen on omistanut CBS Interactive vuodesta 2008.

Yhteenveto

Voidaan sanoa, että lähestulkoon kaikki ihmiset vauvasta vaariin ovat jollain tapaa tekemisissä teknologian kanssa päivittäin. Siitä on tullut niin vahvasti osa arkeamme, että tekniikan osuutta päivittäisissä rutiineissa ei enää tule ajatelleeksi lainkaan. Tekniikka voi aiheena kiinnostaa monesta eri näkökulmasta. Osa tarvitsee sitä työhönsä ja osa vapaa-ajallaan. Parhaissa teknologiablogeissa aihetta käsitellään useasta näkökulmasta. Tässä artikkelissa mainittujen blogien lisäksi verkosta löytyy satoja laadukkaita sivustoja lukijoiden monimuotoisiin tarpeisiin.

Lue lisää kasino-ohjelmistot!