Vuoden 2020 paras ohjelmisto

Vuoden 2020 paras ohjelmisto. Tietokoneet ovat jotain, mitä iso osa ihmisistä käyttää päivittäin. Osa tarvitsee tietokonetta työntekoon, osaa taas iltaisin esimerkiksi pelien parissa. Olipa tilanne mikä tahansa, yleensä uudet koneet ovat melko tyhjiä sisältöjen suhteen ja vaativat täytettä ohjelmien muodossa. Ihmiset tarvitsevat erilaisia ohjelmistoja työssään ja tämän takia tietokoneisiin ei haluta ladata liikaa sisältöä turhaan, jotta ihmiset itse saavat valita parhaiten sopivat sisällöt koneisiinsa. 

Useat ohjelmistoista ovat maksullisia, mutta aina niistä ei tarvitse tai edes kannata maksaa. Tarjolla on nimittäin myös ilmaisohjelmia, jotka ehkä vastoin joidenkin ajatuksia, ovat oikeastaan hyvinkin erinomaisia vaihtoehtoja! Tutustu vuoden 2020 parhaisiin ilmaisiin ohjelmistoihin. 

 

Vuoden 2020 paras ohjelmisto

Hyviä, ilmaisia ohjelmistoja löytyy paljon ja tarjolla on ohjelmistoja useisiin tarpeisiin. Ohjelmistoja etsiessä ja ladatessa kannattaa kuitenkin muista terve kritiikki, sillä kaikki ei välttämättä ole aina sitä, miltä näyttää. Kaikista turvallisinta on ladata ohjelmisto suoraan sen valmistajalta, jotta esimerkiksi haittaohjelmilta vältytään. Ohjelmistosta olisi hyvä olla tarjolla Windows-versio ja vielä parempaa on, jos ohjelmisto on rakennettu windows-pohjalle. 

Osa ohjelmistoista on ilmaisia jonkin aikaa, esimerkiksi kokeilujakson ajan, jonka jälkeen niihin voi tulla maksuvaatimus, jotta käyttöä voi jatkaa. On turhauttavaa opetella uuden ohjelman käyttö, vain huomatakseen kahden viikon jälkeen, että jatkossa sen käytöstä pitää maksaa korkeita summia. Kannattaa tutusta pieniin printteihin sen verran, että varmistaa ohjelmistosta olevan version, jota voi käyttää ilmaiseksi aina. Useat aina ilmaiset -ohjelmistot tarjoavat lisäohjelmistoja tai lisäominaisuuksia pienillä lisähinnoilla, mikä on hyvin tavallista. Tärkeää kuitenkin on, että ohjelmiston käyttö onnistuu jouhevasti ilman, että heti tarvitsee olla ostamassa lisäosia. 

Vuoden 2020 paras ohjelmisto

Yksi tärkeä osa maksullisuutta ja maksuttomuutta on myös se, ettei ohjelmisto tunge liikaa mainoksia käyttäjän silmien eteen. On normaalia, että ilmaisversioissa on jonkinlainen mainos jossain kohtaa. Sponsoreiden avulla usein ohjelmistot saadaan ilmaiseksi käyttäjien saataville. Jos mainoksia kuitenkin on liikaa ja niitä pursuaa ohjelmiston joka puolella, ei sen käyttö ole enää mukavaa. 

Mitään liian vanhoja ja niin sanottuja ylipäiväisiä ohjelmistoja ei kannata käyttää. Kannattaa tarkistaa, että ladattavasta ohjelmistosta löytyy päivitys edes vuoden tai kahden takaa, jolloin voi luottaa siihen, että se toimii myös uusimmilla koneilla. 

Vuoden 2020 paras ohjelmisto – ohjelmistot eri tarpeisiin

Audacity. Jos haluaa luoda musiikkia tai ääniraitoja, on audacity erinomainen ja ilmainen ohjelmisto tähän. Audacity tunnistaa erilaiset laitteet, joita tietokoneen portteihin voi liittää, jolloin luodaan erittäin todenmukainen äänimaailma. Audacityn avulla äänitiedostoja voi myös tallentaa useisiin eri muotoihin, esimerkkinä MP3. 

IFTTT. Jos kaipaa elämäänsä automatisointia, on IFTTT erinomainen valinta. Tämä ohjelmisto tarjoaa käyttäjilleen verkkosivun sekä sovelluksen, joiden avulla voi automaatioita useisiin arkipäiväisiin asioihin liittyen. Automatisointia on esimerkiksi valojen automaattinen syttyminen kotiin tullessa tai varoitus, jos säätila on muuttumassa huonoksi, esimerkiksi myrskyiseksi. Automatisointia voi käyttää hyvin useissa kohteissa ja vain lähinnä mielikuvitus on rajana. 

Dropbox. Tämä ohjelmisto tarjoaa erinomaisen vaihtoehdon varmuuskopiointiin sekä synkronointiin. Työpöydällä olevat kansiot voi siirtää dropboxiin, jonka myötä ne synkronoituvat pilveen ja ovat käytettävissä myös muilla laitteilla. Jos jotain tulee vahingossa poistettua, on ne mahdollista palauttaa palvelun avulla. Toinen esimerkki pilvipalvelusta on Microsoft OneDrive.  

Mozilla Firefox ja Google Chrome. Nämä ovat ilmaisia ja erittäin käytännöllisiä selaimia. Molempia on mahdollista muokata omaan makuun sopivaksi, erityisesti Firefoxia. 

Välillä tietokone tahtoo täyttyä turhista tiedostoista sekä välimuistiin kertyvästä tavarasta, joka hidastaa tietokoneen toimintaa. Tällöin erinomainen vaihtoehto on CCleaner, joka poistaa turhat, tilaa vievät ja tietokonetta hidastavat tiedostot. 

Netin ohjelmistoja ja tarjontaa selaillessa voi myös tutustua uusiin maksuvaihtoehtoihin, kuten Zimpler

 

Parhaat blogit löydät täältä